TROŠKINTA ELNIENOS NUGARINĖ
Automatinė programa „Troškinta elnienos kiaulė”
PARUOŠIMAS
Paruoškite ingredientus
Žvėrieną sausai ištepkite virtuviniu voleliu ir suriškite virvele. Mėsą gausiai pagardinkite druska ir pipirais ir patepkite aliejumi. Nuplaukite petražoles, nusausinkite jas, nuskabykite lapus ir smulkiai supjaustykite. Daržoves nuplaukite, jei reikia, nulupkite ir supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Į dubenį sudėkite pomidorų tyrę, daržoves ir petražoles ir gerai išmaišykite.
Apkepkite mėsą
Įdėkite mėsą į kepsninę ir kepkite ją X BO (200 °C / 100 % drėgmės, automatinė programa „Elnienos kumpis, troškintas”) 10 minučių. Į mėsą sudėkite daržoves, ant viršaus suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite. Kepkite X BO (180 °C/80 % drėgmės) dar 10 minučių.
Paruoškite elnienos mėsą
Sumaišykite raudonąjį vyną, portveiną, sultinį ir spanguoles, supilkite mišinį ant mėsos ir 10 min. troškinkite X BO (98 °C/100 % drėgnumo). Įdėkite į elnienos mėsą maisto termometrą, pakeiskite nustatymus į 120 °C/80 % drėgmės ir virkite apie 1,5-2 valandas, kol šerdies temperatūra pasieks 70 °C.
Sumažinkite sultinio kiekį
Išimkite kepsnį iš X BO, per sietelį perkoškite sultis ir sultis, skystį sulaikydami keptuvėje. Pagardinkite žiupsneliu šviežiai tarkuoto muskato riešuto, tada perkoškite per smulkiagrūdį sietelį. Ant vidutinės ugnies skystį sumažinkite trečdaliu, tada pagardinkite druska ir pipirais.
Baigiamieji akcentai
Sudėkite daržoves į lėkštes. Supjaustykite elnieną ir patiekite su padažu.
Profesionalų patarimas
Kad rezultatai būtų geriausi, iš šaldytuvo elnieną išimkite likus maždaug 2 valandoms iki kepimo. Kad mėsa iškeptų tolygiai, suriškite ją virvele.
Patiekiama 4 porcijoms
Paruošimas: Paruošimas: 40 min.
Kepimo / virimo laikas: apie 2 val.
- 1 elnienos kumpis, 1 kg (be kaulų)
- Druska
- Maltų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
- ½ ryšulėlio petražolių
- 400 g šakninių daržovių (pvz., morkų, salierų, svogūnų, porų)
- 30 g pomidorų tyrės
- 8 g druskos
- 4 džiovintos prieskoninių žolelių uogos
- 3 džiovintos kadagio uogos
- ½ šaukštelio garstyčių sėklų
- ½ šaukštelio maltos kalendros
- 1 lauro lapas
- 6 pipirų grūdelių
- ½ cinamono lazdelės
- 1 žvaigždinio anyžiaus ankštis
- 160 ml raudonojo vyno
- 160 ml portveino
- 400 ml žvėrienos sultinio (arba vištienos sultinio)
- 80 g spanguolių
- Muskato riešutas
- Papildomi elementai
- Virtuvės virvelė
- Keptuvė (maždaug 32 × 25 cm)