Skip to main content

SALDŽIŲJŲ BULVIŲ SKILTELĖS

Automatinė programa „Saldžiųjų bulvių skiltelės”

PARUOŠIMAS

Paruoškite saldžiąsias bulves

Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į keturis skilteles ir valandą pamirkykite. Nusunkite jas, sudėkite ant rankšluosčio ir kruopščiai nusausinkite. Apvoliokite saldžiųjų bulvių skilteles krakmole, sumaišykite aliejų ir agavų sirupą ir marinuokite skilteles šiame mišinyje.

Iškepkite pleištus

Saldžiųjų bulvių pleištus išdėliokite vieną šalia kito ant universalaus padėklo ir kepkite juos X BO (175 °C / 20 % drėgmės, automatinė programa „Saldžiųjų bulvių pleištai”) 20 minučių. Tada apverskite pleištus ir kepkite dar 10 minučių.

Baigiamieji akcentai

Sumaišykite prieskonius. Pasibaigus kepimo laikui, išimkite pleištus iš orkaitės ir apibarstykite juos prieskonių mišiniu.

Profesionalų patarimas

Jei norite tobulai traškių pleištų, marinuokite juos ryžių krakmole ir nedėkite druskos, kol iškeps. Kad valgant pleištai vis dar būtų traškūs, patiekite juos iš karto.

Patiekiama 4

Paruošimas: 10 min.
Kepimo / virimo trukmė: 30 min.
Poilsio laikas: 1 val.

  • 500 g saldžiųjų bulvių
  • 40 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 30 g ryžių krakmolo
  • 10 ml agavų sirupo
  • 20 g druskos
  • 1 žiupsnelis kajeno pipirų
  • ½ šaukštelio paprikos
  • ½ šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1 žiupsnelis kmynų
  • 1 žiupsnelis česnako granulių