SALDŽIŲJŲ BULVIŲ SKILTELĖS
Automatinė programa „Saldžiųjų bulvių skiltelės”
PARUOŠIMAS
Paruoškite saldžiąsias bulves
Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į keturis skilteles ir valandą pamirkykite. Nusunkite jas, sudėkite ant rankšluosčio ir kruopščiai nusausinkite. Apvoliokite saldžiųjų bulvių skilteles krakmole, sumaišykite aliejų ir agavų sirupą ir marinuokite skilteles šiame mišinyje.
Iškepkite pleištus
Saldžiųjų bulvių pleištus išdėliokite vieną šalia kito ant universalaus padėklo ir kepkite juos X BO (175 °C / 20 % drėgmės, automatinė programa „Saldžiųjų bulvių pleištai”) 20 minučių. Tada apverskite pleištus ir kepkite dar 10 minučių.
Baigiamieji akcentai
Sumaišykite prieskonius. Pasibaigus kepimo laikui, išimkite pleištus iš orkaitės ir apibarstykite juos prieskonių mišiniu.
Profesionalų patarimas
Jei norite tobulai traškių pleištų, marinuokite juos ryžių krakmole ir nedėkite druskos, kol iškeps. Kad valgant pleištai vis dar būtų traškūs, patiekite juos iš karto.
Patiekiama 4
Paruošimas: 10 min.
Kepimo / virimo trukmė: 30 min.
Poilsio laikas: 1 val.
- 500 g saldžiųjų bulvių
- 40 ml saulėgrąžų aliejaus
- 30 g ryžių krakmolo
- 10 ml agavų sirupo
- 20 g druskos
- 1 žiupsnelis kajeno pipirų
- ½ šaukštelio paprikos
- ½ šaukštelio rūkytos paprikos
- 1 žiupsnelis kmynų
- 1 žiupsnelis česnako granulių